Alanyaa

Alla inlägg under september 2013

Av Alanya Måneng - 26 september 2013 16:45

Vad säger din favoritfärg om dig som person??


Orange: Om orange är din favoritfärg är det hettans, eldens och skördarnas färg du fastnat för. Det innebär att du förmodligen fungerar bra i sällskap med andra. Du tenderar att vara social och hatar att vara ensam. Om du känner dig nedstämd kan en gnutta orange lätta upp dagen och få dig på bättre humör.

Gult: Det här är de kreativa och konstnärliga personernas färg. Om gult är din favoritfärg så har du en glad
personlighet och du tenderar att vara intellektuell, idealistisk och påhittig.

Grönt: Det här är färgen som påminner oss om fräschhet, säkerthet, avundsjuka och kamouflage. Om grönt är favoriten är du en tillgiven och pålitlig vän som tenderar att vara uppriktig och som tänker på moral. Du är en person som bryr dig mycket om ditt rykte och när du påbörjar något, ser du till att avsluta det.

Rött: Den dynamiska röda färgen är kärlekens, modets, ilskans och glädjens färg. Om du föredrar rött är du impulsiv, möjligen atletisk, sexig och har en benägenhet att svänga i humöret. Du har bestämt dig för att leva livet fullt ut.


Blått: Det här är lugnet och fredens färg och står även för kunglighet. Om blått är din favoritfärg är du kapabel, känslig och en fantastisk vän. Du är noga med hur du klär dig och mycket fokuserad när du arbetar med något.


Lila: Färgen lila, som står för lyx och det sensuella, hjälper till att släppa loss kreativiteten. Om lila är din favorit, kan det hända att du upplever att din starka, känsliga och observanta personlighet gör dig till en ganska unik person.

Av Alanya Måneng - 26 september 2013 16:42

Ditt namn avslöjar dig!


Eller rättare sagt: den första bokstaven i ditt namn! Här ser du vad din första bokstav säger om dig...


A
Du är inte särskilt romantisk - mer rakt på sak. Du gör dig inte till och får det att verka som att du är någon annan än den du är. Du tassar inte runt gröten. Du har inte mycket tålamod med flörtande och folk som döljer sina avsikter. Du tycker utseendet på personen du tycker om är viktigt, och du gillar att "jaga" den personen lite innan ni eventuellt blir tillsammans. Du är äventyrslysten, och andra ser dig som modig.

 

B
Du tycker om att bli uppvaktad. Storleken på gåvorna du får tar du som ett tecken på hur mycket givaren tycker om dig. Du tycker om att bli bortskämd, men du tycker också om att skämma bort din partner och dina vänner med fina gåvor och uppvaktning. Du är inte den som pratar först och högst om dina käsnlor. Du trivs bäst när du har kontroll.

 

C
Du är en social person, och du trivs bäst när du är i ett förhållande. Du tycker om närhet och öppenhet. Det är viktigt för dig att andra tycker om din partner lika mycket som du gör - både till utseende och uppförande. Du älskar dina vänner och skulle offra lika mycket för dem som de skulle offra för dig.

 

D
Du kan gå långa vägar för att få det du vill ha, och du ger inte upp lätt. Du är väldigt omtänksam, och detta gör att dina vänner gärna kommer till dig när de har det svårt. Du är lojal och intresserad av att lyssna på andras problem, men ibland kan du bli avundsjuk eller ledsen du också. Du har ett öppet sinne, och du tilltalas av det ovanliga.



E
Du har ett stor behov av att göra din röst hörd, och om folk inte är redo att lyssna har du svårt att vara vän med dem. Du gillar folk som utmanar dig. Du tycker om att diskutera, men du hatar att bli avbruten. Utmaningar är din bästa vän. När du verkligen fastnar för en person kan du gå igenom eld och vatten för dem. Du behöver inte ha folk runt dig hela tiden för att må bra, för du trivs bra i ditt eget sällskap.



F
Du är osjälvisk och romantisk. Du ser alltid det bästa i en person, och just därför får du många vänner. Ibland kan det verka som att du skryter och tror du är bättre än andra, men det är aldrig illa menat, för du ser inte ner på någon. Du är generös och omtänksam.



G
Du ser efter det perfekta - både hos dig själv och andra. Du vill helst umgås med folk du känner är likvärdiga dig, både vad gäller intelligens och talang. På det sättet hoppas du klättra upp på den sociala stegen. Du är metodisk i nästan alltid du tar för dig, så några skulle nog kalla dig cynisk. Du tar dina förpliktelser på allvar - ibland på kanske lite för stort allvar...


H
Du är generös med dina vänner, och själv ser du på det som en investering: du menar att all den tid och de pengar du spenderar på dina vänner kommer betalas tillbaka i framtiden. Annars är du sparsam och lugn. Du är tålmodig och förstående, och du sträcker dig långt för att hjälpa andra.



I
Du har ett stort behov av att vara omtyckt, och allra helst vill du att folk ska dyrka dig. Du trivs som bäst i rampljuset. Du har inte mycket till övers för folk du uppfattar som amatörer - desto mindre om de vill att du ska lära dem något. Det kan irritera dig om din vilja inte blir mött, men du står för ditt ord och du står upp för dig själv. Du blir lätt uttråkad, så du har ingenting emot att prova nya saker.



J
Du kan dansa hela natten. Du har mycket energi, och det är aldrig du som ger dig först. Du är uthållig också på andra områden: till exempel kan du hålla hemligheter, och du har ett otroligt tålamod. Denna uthållighet och tålmodighet kommer hjälpa dig hålla fast vid ett långvarigt förhållande. Du gillar utmaningar och spänning, men behöver också tid i lugn och ro för dig själv.



K
Du är hemlighetsfull, tilbakadragen och lite blyg av dig. Du har stor självbehärskning, men när du blir arg på riktigt kan det bli eldigt. Du har tålamod att vänta på den sanna kärleken - du har inte bråttom. Du tar vänskap på allvar: alla dina vänner kan lita på dig och din lojalitet gentemot dem.


L
Du kan vara väldigt romantisk, och det är viktigt för dig att ha en kärlekspartner. Just därför är du villig att ta chanser och satsa på en kärlek som kanske inte verkar helt rätt för dig. Du sätter stort pris på egen och andras intelligens; du har inte mycket till övers för folk som inte stimulerar ditt intellekt. Du har behov av andras uppskattning och vill gärna att de visar den - både med kramar, uppmärksamhet och gåvor.



M
Du är känslosam och intensiv. Du kan bli fullständigt uppslukad i din kärlek och i din vänskap med någon. Ingenting kan stoppa dig när du väl bestämt dig för något. Du vill gärna ha en partner som är lika intensiv och känslosam som du. Du kan uppfattas som krävande och dominant, men bara av de som inte känner dig väl. När du tänker dig för är du villig att prova det mesta.



N
Du kan framstå som oskyldig och blyg, men egentligen är du varken eller. Du kan vara extrem i alla riktningar, och vägen från hungrande till mätt kan vara kort och svindlande. Du kan vara mycket kritisk mot både dig själv och andra, och du kräver mycket av alla. Det kan vara svårt för dig att hitta någon som uppfyller alla kraven du ställer på en vän eller käresta, men när du hittar den personen är du beredd att göra allt för den. Du kan ha svårt att uttrycka dina känslor.



O
Du pratar inte med vem som helst om dina egna känslor. Din energi lägger du ofta på fritidsaktiviteter. Du är självständig och klarar dig fint på egen hand - du är inte beroende av andra för att ha det bra eller klara det du vill. Du är seriös i allt du gör, och andra kan nog uppfatta dig som allvarlig. Du är arbetsam och duktig. Du kan bli en god ledare om du fokuserar mer på dem du samarbetar med.



P
Du har mycket goda sociala antenner som gör dig till en riktig höjdare i alla sociala sammanhang. Det skulle aldrig falla dig in att göra eller säga något som skulle förstöra för antingen dig själv eller någon annan. Utseende och intryck är viktigt för dig - både hos dig själv och andra. Du behöver goda samtalspartner, men samtidigt kan det hända att du ser på dem som fiender - något som ofta leder till diskussioner.



Q
Du är särskilt aktiv och behöver mycket stimulering, både psykiskt och fysiskt - något som kan göra det svårt för andra att hänga med i ditt tempo. Du är entusiastisk och tolerant, och du sätter stort pris på en intelligent konversation.



R
Det händer aldrig att du slingrar dig ur en situation. Du behöver vänner som utmanar dig intellektuelt. Du bryr dig inte så mycket om utseende - det inre är det du sätter högst pris på. Du slappnar bäst av när du är ensam eller tillsammans med dina närmaste - då kan du ha det riktigt bra. Du delar gärna din kunskap med andra, och sätter stort pris på att lära ut det du kan.



S
För dig kommer underhållning i många olika förpackningar. Du har svårt att slappna av om du har problem knutna till vänner eller skola. Du har full kontroll över dina känslor, och du förlorar sällan lugnet. Du är nogrann i det du tar dig an - även när det kommer till kärlek. Du släpper inte in någon i ditt hjärta innan du är helt säker på att de förtjänar en plats där.



T
Du är eftertänksam och försiktig, och du är sällan den som tar initiativ. Du trivs inte i ledarrollen. Du dagdrömmer mycket, och du blir väldigt lätt förälskad. Du försöker ofta att få ditt verkliga liv att stämma ihop med dina drömmar - och ofta lyckas du. Du är idealisk och romantisk, och du tycker bra om att bara mysa.



U
Du är riktigt entusiastisk i det mesta. Du är ofta förälskad, och om du inte är kär så är du ändå kär i kärleken. Du är alltid på jakt efter nya utmaningar - du gillar spänning och äventyr av alla de slag. Du är tålmodig och du kräver inte omedelbart resultat. Något av det bästa du vet är att ge gåvor till människor du bryr dig om.



V
Du är en individualist. Du behöver frihet att utvecklas, och du kan nästan inte leva utan lite dramatik och spänning. Du måste känna någon väldigt bra innan du vågar öppna upp dig för dem. Du gillar att reta folk, och om du på ett eller annat sätt klarar av att irritera någon är din dag räddad. Du faller för excentriska personligheter.


W
Du är en stolt och bestämd person. Du klarar inte av att få ett "nej" eftersom du gärna tar det personligt och tror det är dig det är fel på - det är det inte. Du är romantisk och idealistisk. Ofta ser du folk som den du önskar att de ska vara snarare än den de faktiskt är. Du är noggrann i nästan allt du gör.



X
Du blir lätt uttråkad, och därför har du behov av konstant stimulering. Du klarar av att ha många bollar i luften samtidigt, och du trivs bäst när du har mycket att göra. Jobbiga tankar skjuter du undan långt bak i huvudet, så att du kan koncentrera dig på att få gjort allt du behöver göra.



Y
Du kan vara väldigt krävande. Om du inte får det som du vill, så glömmer du helst bort hela grejen. Helst av allt vill du styra allt - något som sällan fungerar. Du behöver feedback på att allt du gör är bra och korrekt. Du tycker om att ha det kul: du är en öppen person, och du kan ordna bra stämning och roligheter var som helst och när som helst.



Z
Du är väldigt romantisk och idealistisk, men dessvärre drar du till dig fel typ av person. Kom ihåg att det inte är ditt jobb att rädda världen, och att du inte heller kan hjälpa dina vänner eller din partner om de inte vill ha hjälp. Du är ärlig och ibland väldigt spontan. Du blir lätt rörd, och du förälskar dig lätt.



Å
Du har mängder med energi som du gärna använder på fritidsaktiviteter och tillsammans med dina vänner eller din partner. Du är originell och självsäker, och du drar till dig uppmärksamhet just för att du är så cool och avslappnad.



Ä
Du är en social person, och du har många vänner som du tar god hand om och värdesätter högt. Du är rolig, och du retar sällan upp dig - om inte någon av dina närmaste blir orättvist behandlad, det vill säga. Du är en oberoende person som tar livet som det kommer.



Ö
Du har ett hårt skal men en mjuk kärna: det är inte så lätt för folk att komma dig nära inpå, men när du verkligen öppnar dig visar du dig vara en både ödmjuk och vänlig person. Du kan lätt försvinna i mängden, men de som känner dig vet att du är en sprudlande person med massor av humor och kreativitet. Du tycker inte särskilt bra om regler och auktoritet.



Av Alanya Måneng - 26 september 2013 16:33

 (lånad bild från google)

 (lånad bild från google)


Var bara tvungen att tipsa om dessa två snygga frisyrer. Måste verkligen testa dem , speciellt den första.

Av Alanya Måneng - 25 september 2013 21:07

Lägg eyeliner steg för steg:


 (lånad bild från google) Kan inte själv applicera eyeliner , haha.


Var du ska applicera highlighter:



Perfekt foundation i 4 steg!


1. Concealer

Även om din foundation är riktigt grym kan den behöva lite extra hjälp på särskilt svåra områden, som mörka ringar under ögonen, finnar eller röda näsvingar. Därför är det en bra idé att införskaffa en concealer. Välj en krämig variant som är enkel att blanda ut på huden. Välj en färg som är en nyans ljusare än din normala hudfärg. Leta gärna efter en färg som har en röd underton, eftersom den kan hjälpa till att dölja de blå-lila ringarna under ögonen. Applicera concealern där den behövs och blanda sedan in den i huden med lätta, cirkulerande rörelser. När det gäller att dölja finnar, satsa på en concealer som har samma nyans som din hy. Väljer du en concealer som är för ljus framhäver du snarare än döljer utslagen.

2. Rätt nyans

Känner du dig osäker på vilken nyans som är perfekt? Lugn, du är lång ifrån ensam. Att hitta och välja rätt foundationfärg kan verkligen vara lättare sagt än gjort. Lättast är om du provar tre eller fler färger på en gång, så blir det lättare att jämföra dem emellan. Applicera proven på din kind, den färg som "smälter" in i huden utan några spår är rätt färg för dig. Glöm inte heller att välja foundation efter din hudtyp! Har du till exempel fet hy passar en puderbaserad eller oljefri variant dig bäst. Torr hy trivs i mousse-foundations, flytande foundations eller färgade dagcremer.

3. Applicering

Om du vill applicera din foundation med svamp, pensel eller fingrarna väljer du själv. Väljer du svamp, började med att dutta produkten på pannan, kinderna, näsan och hakan. Börja i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt och nedåt. Vill du dölja ett parti extra mycket, dutta med svampen istället på det specifika området. Vill du ha ett naturligare resultat, använd en blöt svamp och applicera din foundation med långa, svepande drag.

4. Avsluta rätt

För att se till att din foundation håller formen hela dagen, satsa på en foundation som är uttalalt long-lasting. Låt den torka in i huden och pressa sedan av eventuellt överflöd med en näsduk eller toalettpapper. Försegla sedan din fina bas med ett löspuder, som du applicerar med en stor puff. Var särskilt noga i t-zonen (pannan, näsan och hakan), så motverkar du att de blir glansiga mot eftermiddagen. Ha med ett kompaktpuder i väskan under dagen, så kan du bättra på din bas där det behövs.


Av Alanya Måneng - 25 september 2013 20:51

10 tips för perfekt hår!!


Hur blir jag av med jobbiga småhår som sticker upp överallt?
SVAR
: Ta en ren tandborste och spraya lite hårspray på den. Kamma sedan ner småhåren med hjälp av tandborsten.


Kan jag förbereda håret inför en viktig händelse?
SVAR:
Klipp eller färga aldrig håret en dag före en viktigt händelse, som en anställningsintervju eller grym födelsedagsfest. Gör det hellre en eller två veckor i förväg, så har du mer tid att få ordning på burret ifall någonting skulle gå fel.


Vad ska jag tänka på när håret är blött?
SVAR:
Att aldrig borsta det blöta håret, det kan få hårstråna att gå av. Investera i en bredkandad kam istället och kamma försiktigt igenom dina blöta längder.


Hur torkar jag håret på bästa sätt?
SVAR:
Rufsa inte blött hår torrt med en handduk, det sliter på håret. Krama istället vattnet ur håret i handduken.


Hur mycket stylingprodukter behöver jag egentligen?
SVAR:
Om du kan, försök att bara använda en stylingprodukt i taget. Mousse, värmeskyddande lotion och spray på detta kan göra att ditt hår ser torrare och plattare ut.


Hur maximerar jag hårinpackningens vårdande egenskaper?
SVAR:
Din inpackning kommer att göra dubbel nytta om den får verka i ditt hår under en varm handduk.


Vad ska jag göra åt mitt platta och blöta hår?
SVAR:
Prova att blöta fingrarna och gnugga dem i din hårbotten. Detta eftersom vatten lyfter hårrötterna.


Hur lyckas jag med håruppsättningen på festen?
SVAR:
Tvätta håret dagen innan festen, eftersom halvsmutsigt hår är enklare att styla än nytvättat.


Panik, mitt torrschampo är slut!
SVAR:
Prova att dutta barnpuder i hårbotten, det kommer att suga upp det överflödiga fettet.


Mitt hår känns alltid så platt och tråkigt efter en dag. Vad ska jag göra?
SVAR:
Fukta dina händera och kamma dem sedan igenom håret. De stylingprodukter som du använde i morse kommer att reaktiveras och ge ditt hår nytt liv.

Av Alanya Måneng - 25 september 2013 18:57

Nu har hans skola infört fotoförbud!!

Det är inte helt enkelt för Isac Elliot att fokusera på skolan.



Det finska stjärnskottet Isac Elliot är verkligen på väg mot stjärnorna! Hela tiden får han möta galna fans som gör allt för att få möta sin idol, men det är inte alltid helt enkelt.


Isac har precis börjat sjunde klass i Finland och på grund av Isacs kändisskap har eleverna precis fått fotoförbud i skolan. Isac måste ju kunna kunna koncentrera sig på skolan när han är där. 


- Folk följde efter mig och tog bilder av mig, så nu har skolan infört fotoförbud. Det är skönt, för nu har det lugnat ner sig lite, berättar han för metro.se. 


Vi får väl se hur länge Isac kan stanna kvar i skolan som sina kompisar. Austin Mahone hade nämligen samma problem men blev tvungen att sluta. Vi följer utvecklingen...




Isac Elliot


http://www.youtube.com/watch?v=ta00aI3YRQI



http://www.youtube.com/watch?v=H6Ykor-8MAM





Av Alanya Måneng - 25 september 2013 18:52

Om ni såg för inlägget , så stod det "ny blogg" , jag skaffade en ny blogg på devote men till en början så tyckte jag det var kul , men sen så ångrade jag mig , tyckte att den sidan var invecklad , så det blir att stanna kvar här ett tag. Hoppas det inte gör något!? Haha.

Av Alanya Måneng - 24 september 2013 20:56

Kod för att importera min blogg till Nattstad: 2902532286 "

Presentation


Hej!
Jag är en tjej som är 15 år.
Och bor i skåne.
Här på blogg så kommer du att få läsa om mitt liv, lite skvaller om vissa av mina idoler.
Ni kommer även att få lite tips på lite olika saker, som bland annat smink.
Hoppas att ni kommer gilla det n

översätt bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Är du en belieber??
 ja , klart jag är
 nej och jag kommer aldrig att vara en
 nej , men jag gillar hans låtar
 nej , inte längre

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok

blogkeen

Alanyaa

Ovido - Quiz & Flashcards