Alanyaa

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2013

17 knep för perfekt hy - helt gratis! (Minst ett av dem har du inte hört innan)

Av Alanya Måneng - 1 oktober 2013 19:52

17 knep för perfekt hy - helt gratis! (Minst ett av dem har du inte hört innan)


1. Ge dig själv en massage
Att massera ansiktet kan pigga upp trött och grå hud. Ansiktsmassage är stort i Asien och många japanskor hävdar att det är hemligheten bakom deras porslinshy. Knåda lagom hårt, det ska absolut inte göra ont, och arbeta igenom hela ansiktet med fingertoppar och knogar. Det ökade blodflödet gör huden pigg och rosig. Passa på att massera när du smörjer in ansiktet. Det gör att cremen med dess vårdande ingredienser tränger in och verkar ännu bättre.

2. Sov med en extra kudde
Slipp svullna och puffiga ögon på morgonen genom att enkelt justera ditt sovläge. Bulla upp med några extra kuddar så att du sover med huvudet i ett högre läge. Det minskar vätskeansamlingar runt ögonen. Vill du vakna extra fräsch? Kalla gurkskivor och använda påsar med kamomillte är klassiker som dämpar svullnaden.

3. Se över dina duschrutiner
Svett kan täppa igen, bilda bakterier och ge upphov till akne på kroppen. Rygg och bröst brukar vara speciellt utsatta områden. Att duscha direkt efter träning är en enkel lösning. Att sätta på sig en ren t-shirt (helst av bomull som andas) hjälper också om du skyr omklädningsrummet. Även gammalt smink och svett tillsammans kan täppa till. Se till att torka av ansiktet innan du tränar. Obs! Att tvätta av sminket innan du går och lägger dig är det mest grundläggande i hudvårdsrutinen – alltså ett måste.

4. Se upp med hårprodukter
Finnar och orenheter i pannan kan bero på gamla rester av balsam och stylingprodukter. Oljor och kemikalier i hårprodukter kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och använd ansikts-rengöring som sista moment i duschen.
Se sen till att hålla stylingprodukterna borta från huden.

5. Skippa sötsakerna
Studier visar att snabba kolhydrater som till exempel, vitt bröd, läsk och godis kan ge upphov till akne och även göra den värre.

6. Ha tålamod
Har du nyligen bytt hud-creme och väntar på resultat? Nya hudvårdsrutiner kräver tid och tålamod. Det tar minst ett par veckor för din hud att anpassa och förnya sig.

7. Drick vatten
Du behöver inte bälga i dig litervis men se till att du inte är uttorkad då det även torkar ut din hy. Vatten är alltid att föredra framför annan dryck och kranvatten är fräscht, nyttigt och miljövänligt. Tänk sex till åtta glas vatten om dagen!

8. Använd fingrarna
Bästa sminkredskapen är dina egna fingrar. Applicera foundation med fingrarna och du får en felfri finish. Värmen från fingrarna gör nämligen att underlaget smälter in i huden på ett naturligt sätt och resultatet blir jämnt.

9. Sov på rygg
Och slipp rynkor. Vissa hudläkare hävdar att de kan
se på ett ansikte om personen sover på sidan. All press och gnidande mot kudden skadar till slut kollagenet och elastinet (hudens byggstenar). Sover du ofta på sidan hänger även kinden på ett sätt så att en rynka från näsan till munnen uppstår.

10. Minska på saltet
Ett för högt intag av salt gör att du samlar på dig onödigt med vätska vilket kan göra att ansiktet ser puffigare ut. Se speciellt upp med soja och såser som ofta är saltbovar.

11. Skala av sminket
Var sparsam med täckande produkter. Runt ögonen kan din concealer sjunka ner i fina linjer och förstärka dem. För mycket foundation och puder maskerar även hudens naturliga lyster och gör att du ser äldre ut och tröttare ut. 

10. Stressa ner
Stressar du mycket bildas mer androgener som täpper till porerna och gör att akne kan bildas. Kroniskt lite sömn startar även en kedjereaktion där nybildningen av huden avtar vilket resulterar i att huden blir torr. Massage och varma bad triggar må bra-hormonerna melatonin och oxytocin och gör därmed din hy vackrare.

13. Växla temperatur
Växla mellan varmt och kallt vatten i duschen – det sätter igång blodcirkulationen och din hud får en fräsch lyster. Hudgurun Ole Henriksen hävdar till och med att det tajtar till huden. ”Det är lite obehagligt men det hjälper till att tona och göra huden fastare.”

14. Bär rätt färg
Ser huden trött och trist ut? Färg på kläderna gör att du genast ser piggare ut. Rosa ger till exempel huden en varmare ton och är en färg som, vetenskapligt bevisat, appellerar till både män och kvinnor.

15. Rengör mobilen
Allt som är nära ansiktet ska hållas rent för att undvika att trigga akne eller infektera småsår. På telefonen samlas det oerhörda mängder bakterier som fastnar på din kind.

16. Sluta röka
Seriöst, nu är det dags att sluta. Förutom alla direkt hälsofarliga effekter så blir huden rynkig, grå och ojämn.

17. Ät fett!
Att inkludera nyttiga fetter, som avokado och nötter, i din kost är ett bra sätt att hålla huden mjuk och smidig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alanya Måneng - 29 september 2014 16:01

  www.grattisgodis.se    

Av Alanya Måneng - 18 juli 2014 10:38

9892423188

Av Alanya Måneng - 15 februari 2014 23:48

HEEJ!! Ville bara säga till er som fortfarande är inne och läser den är bloggen , att jag är väldigt glad att ni gör det , men som ni säkert märker så använder jag inte den här bloggen. Så det skulle betyda väldigt mycket om ni börja läsa min nu vara...

Av Alanya Måneng - 26 december 2013 18:22

Vet ni vad jag gjorde för ett år sen?? Då satt jag vid datorn och var inne på den här sidan , bloggplatsen och startade en blogg. Så idag så har jag haft blogg i 1 år. Men som vi vet så har jag bytat till nattstad , men jaghar överfört exakt allting ...

Av Alanya Måneng - 5 oktober 2013 20:51


Alla mina favoriter i en och samma bild. The fooo , Justin Bieber , och Fabian Feyaerts. Har så klart fler favoriter men dessa är dem "verkligen bästa favoriter". ...

Presentation


Hej!
Jag är en tjej som är 15 år.
Och bor i skåne.
Här på blogg så kommer du att få läsa om mitt liv, lite skvaller om vissa av mina idoler.
Ni kommer även att få lite tips på lite olika saker, som bland annat smink.
Hoppas att ni kommer gilla det n

översätt bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Är du en belieber??
 ja , klart jag är
 nej och jag kommer aldrig att vara en
 nej , men jag gillar hans låtar
 nej , inte längre

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok

blogkeen

Alanyaa

Skapa flashcards