Alanyaa

Alla inlägg den 16 mars 2013

Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 20:17

Tyd dina drömmar

Ta reda på vad de vanligaste drömmarna betyder

Du drömmer varje natt, men det är inte alltid du kommer ihåg det. För att komma ihåg en dröm måste du vakna medan du drömmer den.

Här der du vad de vanligaste drömmarna betyder.


Att falla Att drömma att du faller innebär att det finns något du är osäker på, något du har mist kontrollen över eller att du känner att du har förlorat.


Löpning Löpning i en dröm symboliserar oftast något positivt, men om du är rädd när du springer i drömmen betyder det att du känner press i det verkliga livet.


Att fly Att drömma att man flyr innebär att du har kontroll över något eller någon. Om du drömmer att det är svårt att fly, innebär det att det finns något du inte får till riktigt.


Nakenhet Om du tycker att det är pinsamt att vara naken i drömmen, innebär det att du skäms över något eller att du döljer något. Om du inte tycker att det är pinsamt att vara naken i drömmen innebär det att du har glömt något, att du kommer att bli avslöjad eller att du vill ha uppmärksamhet.


Döden Att drömma att du dör betyder inte att du snart kommer att dö. Oftast symboliserar en sån dröm att du går igenom en stor förändring - till exempel att du håller på att bli vuxen.


Att bli skrattad åt Om någon skrattar åt dig i drömmen innebär det att du ska försök koppla av och inte ta dig själv på så stort allvar.


Kyssar Om du drömmer om kyssar betyder det att du kommer att få en bra eller dålig kärleksupplevelse.


Sjukdom Om det är du som blir sjuk i drömmen, innebär det att du har ett svår val framför dig. Om du drömmer att någon annan blir sjuk, innebär det at den som blir sjuk kommer att göra dig besviken.


Ensamhet Att drömma att du är ensam betyder att du inte är tillräckligt bra på att dela med dig av dina bra och dåliga stunder, och att du måste involvera andra mer i ditt liv.


Mat Det finns stor risk för att du är hungrig om du drömmer om mat. Det kan också betyda att någon du känner behöver dig.

Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 20:03

världens konstigaste lagar

Kanske lika bra att man bor i Sverige, när man ser vilka konstiga lagar det finns i andra länder.

I Sverige finns kanske några lagar som andra tycker är konstiga, till exempel att vi måste betala för att ha TV, (TV-licens), att man inte får röka inomhus på offentliga platser, (även om fler och fler länder inför rökförbud). Men det finns massor av konstiga lagar i andra länder, de flesta är gamla som hängt med länge och kanske inte är helt aktuella längre… Eller vad tycker du?

I Frankrike är det förbjudet att döpa en gris till Napoleon.

I Storbritannien får gravida kvinnor lov att kissa var som helst, till och med i en polishjälm, om de ber om lov först.

I London är det förbjudet att stoppa en taxi om du har pest.

Hittar du en död val längs den brittiska kusten, ska huden lämnas till kungen. Stjärtfenan ska man däremot ge till drottningen, ifall hon skulle behöva den till en korsett.

I Danmark är det förbjudet att starta en bil om det ligger någon under den.

I Australien är det förbjudet att klä ut sig till Batman.

De amerikanska staterna har alla sina egna lagar, här är några av de konstigast:

I Kentucky är det straffbart för män att knuffa sin fru ur sängen om hon försöker värma sina kalla tår på honom.

Om du gör en grimas mot en hund i Oklahoma, åker du i fängelse. Det är dessutom strängt förbjudet att ta en bit av en annan persons hamburgare!

I Baltimore får man inte lov att ta med sig sitt lejon på bio. (Vad ska lejonen då titta på?)

I New York är det ett lagbrott att kasta en boll på en annan person, även om det är på skoj.

I New York är det också förbjudet för en blind person att köra bil.

I Kentucky säger lagen att man ska bada minst en gång om året.

I Tennessee är det förbjudet att fånga fisk med lasso.

I Sarasota är det förbjudet att sjunga i baddräkt.

Om ett barn luktar lök, får det inte gå i skolan i West Virginia.

I Tennessee är det förbjudet att köra bil när man sover.

I Alabama får en chaufför inte lov att köra bil med förbundna ögon.

I Ohio får inte lov att servera alkohol till en fisk så att den blir full.

I Florida kan ogifta kvinnor som hoppar fallskärm på söndagar hamna i fängelse.

Vilken lag tycker du var konstigast? Eller vet du kanske någon ännu konstigare lag?

Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 19:12

Känner mig så j*vla taskig...

Ingen behöver fråga varför..

Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 16:41

De bästa bloggtipsen!


1. Uppdatera regelbundet!
En bra början är att uppdatera bloggen dagligen (vi rekommenderar 2-3 gånger om dagen tills du fått trogna läsare, då en uppdatering om dagen kan räcka i stället). Svarar du på kommentarer får du också lätt lojala läsare som uppskattar att du bryr dig, och dina besökare förstår att du läser det de skriver.


2. Skriv personligt! Försök göra din blogg så personlig som möjligt. Ju fler som känner att de känner dig - desto fler kommer länka till bloggen din och ge dig "gratis-reklam".



3. Använd stora, fina bilder! Använd stora och engagerande bilder som fattar läsarnas intresse. Försök alltid ladda upp minst en nytagen bild av dig själv, något du tycker om, eller något som är relevant för inlägget - gärna på det du skriver om!


4. Länka till andra bloggare! Om du skulle vilja nämna en annan bloggare eller blogg, kom ihåg att länka till dem. På så vis visar du att du respekterar dem, och kanske kommer de vilja länka till dig med.


5. Låt världen veta när du bloggat! Efter varje nytt blogginlägg du publicerar bör du låta alla veta. Lägg ut det på Facebook-profilen, msn-statusen, twittra om det, och berätta för dina vänner. Alla läsare är bra läsare, och ju fler som tycker om din blogg, desto fler kan hjälpa dig sprida vetskapen om den.


6. Läs andra bloggar och lämna spår efter dig Läs andra bloggar och följ dem! Lär dig av andra bloggare som har många läsare och är framgångsrika - vad gör de för att attrahera läsare? Visa att du läser deras inlägg genom att kommentera dem med relevanta frågor eller funderingar.

Obs! Undvik att skicka onödiga kommentarer som kan uppfattas som spam eller bara reklam för din egen blogg. Gör hellre att ägaren av bloggen uppmärksammar att din blogg existerar och får veta att du lämnar schysta kommentarer och bryr dig.


7. Vad skriver jag om? Bestäm dig för ett eller några få ämnen som du ska fokusera på att skriva om. Skriva gärna om andra saker också, men låt dina fokusämnen vara det genomgående temat. Dina läsare kommer vilja känna igen sig på bloggen vi planerar att de ska vilja besöka varje dag.


Och kom ihåg: Var kreativ! Ju mer du står ut från mängden, desto fler kommer att återvända till just din blogg.


Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 16:37

Ditt namn avslöjar dig!

Eller rättare sagt: den första bokstaven i ditt namn! Här ser du vad din första bokstav säger om dig...

A Du är inte särskilt romantisk - mer rakt på sak. Du gör dig inte till och får det att verka som att du är någon annan än den du är. Du tassar inte runt gröten. Du har inte mycket tålamod med flörtande och folk som döljer sina avsikter. Du tycker utseendet på personen du tycker om är viktigt, och du gillar att "jaga" den personen lite innan ni eventuellt blir tillsammans. Du är äventyrslysten, och andra ser dig som modig.


B Du tycker om att bli uppvaktad. Storleken på gåvorna du får tar du som ett tecken på hur mycket givaren tycker om dig. Du tycker om att bli bortskämd, men du tycker också om att skämma bort din partner och dina vänner med fina gåvor och uppvaktning. Du är inte den som pratar först och högst om dina käsnlor. Du trivs bäst när du har kontroll.


C Du är en social person, och du trivs bäst när du är i ett förhållande. Du tycker om närhet och öppenhet. Det är viktigt för dig att andra tycker om din partner lika mycket som du gör - både till utseende och uppförande. Du älskar dina vänner och skulle offra lika mycket för dem som de skulle offra för dig.


D Du kan gå långa vägar för att få det du vill ha, och du ger inte upp lätt. Du är väldigt omtänksam, och detta gör att dina vänner gärna kommer till dig när de har det svårt. Du är lojal och intresserad av att lyssna på andras problem, men ibland kan du bli avundsjuk eller ledsen du också. Du har ett öppet sinne, och du tilltalas av det ovanliga.

E Du har ett stor behov av att göra din röst hörd, och om folk inte är redo att lyssna har du svårt att vara vän med dem. Du gillar folk som utmanar dig. Du tycker om att diskutera, men du hatar att bli avbruten. Utmaningar är din bästa vän. När du verkligen fastnar för en person kan du gå igenom eld och vatten för dem. Du behöver inte ha folk runt dig hela tiden för att må bra, för du trivs bra i ditt eget sällskap.

F Du är osjälvisk och romantisk. Du ser alltid det bästa i en person, och just därför får du många vänner. Ibland kan det verka som att du skryter och tror du är bättre än andra, men det är aldrig illa menat, för du ser inte ner på någon. Du är generös och omtänksam.

G Du ser efter det perfekta - både hos dig själv och andra. Du vill helst umgås med folk du känner är likvärdiga dig, både vad gäller intelligens och talang. På det sättet hoppas du klättra upp på den sociala stegen. Du är metodisk i nästan alltid du tar för dig, så några skulle nog kalla dig cynisk. Du tar dina förpliktelser på allvar -

ibland på kanske lite för stort allvar...

H Du är generös med dina vänner, och själv ser du på det som en investering: du menar att all den tid och de pengar du spenderar på dina vänner kommer betalas tillbaka i framtiden. Annars är du sparsam och lugn. Du är tålmodig och förstående, och du sträcker dig långt för att hjälpa andra.

I Du har ett stort behov av att vara omtyckt, och allra helst vill du att folk ska dyrka dig. Du trivs som bäst i rampljuset. Du har inte mycket till övers för folk du uppfattar som amatörer - desto mindre om de vill att du ska lära dem något. Det kan irritera dig om din vilja inte blir mött, men du står för ditt ord och du står upp för dig själv. Du blir lätt uttråkad, så du har ingenting emot att prova nya saker.

J Du kan dansa hela natten. Du har mycket energi, och det är aldrig du som ger dig först. Du är uthållig också på andra områden: till exempel kan du hålla hemligheter, och du har ett otroligt tålamod. Denna uthållighet och tålmodighet kommer hjälpa dig hålla fast vid ett långvarigt förhållande. Du gillar utmaningar och spänning, men behöver också tid i lugn och ro för dig själv.

K Du är hemlighetsfull, tilbakadragen och lite blyg av dig. Du har stor självbehärskning, men när du blir arg på riktigt kan det bli eldigt. Du har tålamod att vänta på den sanna kärleken - du har inte bråttom. Du tar vänskap på allvar: alla dina vänner kan lita på dig och din lojalitet gentemot dem.

L Du kan vara väldigt romantisk, och det är viktigt för dig att ha en kärlekspartner. Just därför är du villig att ta chanser och satsa på en kärlek som kanske inte verkar helt rätt för dig. Du sätter stort pris på egen och andras intelligens; du har inte mycket till övers för folk som inte stimulerar ditt intellekt. Du har behov av andras uppskattning och vill gärna att de visar den - både med kramar, uppmärksamhet och gåvor.

M Du är känslosam och intensiv. Du kan bli fullständigt uppslukad i din kärlek och i din vänskap med någon. Ingenting kan stoppa dig när du väl bestämt dig för något. Du vill gärna ha en partner som är lika intensiv och känslosam som du. Du kan uppfattas som krävande och dominant, men bara av de som inte känner dig väl. När du tänker dig för är du villig att prova det mesta.

N Du kan framstå som oskyldig och blyg, men egentligen är du varken eller. Du kan vara extrem i alla riktningar, och vägen från hungrande till mätt kan vara kort och svindlande. Du kan vara mycket kritisk mot både dig själv och andra, och du kräver mycket av alla. Det kan vara svårt för dig att hitta någon som uppfyller alla kraven du ställer på en vän eller käresta, men när du hittar den personen är du beredd att göra allt för den. Du kan ha svårt att uttrycka dina känslor.

O Du pratar inte med vem som helst om dina egna känslor. Din energi lägger du ofta på fritidsaktiviteter. Du är självständig och klarar dig fint på egen hand - du är inte beroende av andra för att ha det bra eller klara det du vill. Du är seriös i allt du gör, och andra kan nog uppfatta dig som allvarlig. Du är arbetsam och duktig. Du kan bli en god ledare om du fokuserar mer på dem du samarbetar med.

P Du har mycket goda sociala antenner som gör dig till en riktig höjdare i alla sociala sammanhang. Det skulle aldrig falla dig in att göra eller säga något som skulle förstöra för antingen dig själv eller någon annan. Utseende och intryck är viktigt för dig - både hos dig själv och andra. Du behöver goda samtalspartner, men samtidigt kan det hända att du ser på dem som fiender - något som ofta leder till diskussioner.

Q Du är särskilt aktiv och behöver mycket stimulering, både psykiskt och fysiskt - något som kan göra det svårt för andra att hänga med i ditt tempo. Du är entusiastisk och tolerant, och du sätter stort pris på en intelligent konversation.

R Det händer aldrig att du slingrar dig ur en situation. Du behöver vänner som utmanar dig intellektuelt. Du bryr dig inte så mycket om utseende - det inre är det du sätter högst pris på. Du slappnar bäst av när du är ensam eller tillsammans med dina närmaste - då kan du ha det riktigt bra. Du delar gärna din kunskap med andra, och sätter stort pris på att lära ut det du kan.

S För dig kommer underhållning i många olika förpackningar. Du har svårt att slappna av om du har problem knutna till vänner eller skola. Du har full kontroll över dina känslor, och du förlorar sällan lugnet. Du är nogrann i det du tar dig an - även när det kommer till kärlek. Du släpper inte in någon i ditt hjärta innan du är helt säker på att de förtjänar en plats där.

T Du är eftertänksam och försiktig, och du är sällan den som tar initiativ. Du trivs inte i ledarrollen. Du dagdrömmer mycket, och du blir väldigt lätt förälskad. Du försöker ofta att få ditt verkliga liv att stämma ihop med dina drömmar - och ofta lyckas du. Du är idealisk och romantisk, och du tycker bra om att bara mysa.

U Du är riktigt entusiastisk i det mesta. Du är ofta förälskad, och om du inte är kär så är du ändå kär i kärleken. Du är alltid på jakt efter nya utmaningar - du gillar spänning och äventyr av alla de slag. Du är tålmodig och du kräver inte omedelbart resultat. Något av det bästa du vet är att ge gåvor till människor du bryr dig om.

V Du är en individualist. Du behöver frihet att utvecklas, och du kan nästan inte leva utan lite dramatik och spänning. Du måste känna någon väldigt bra innan du vågar öppna upp dig för dem. Du gillar att reta folk, och om du på ett eller annat sätt klarar av att irritera någon är din dag räddad. Du faller för excentriska personligheter.

W Du är en stolt och bestämd person. Du klarar inte av att få ett "nej" eftersom du gärna tar det personligt och tror det är dig det är fel på - det är det inte. Du är romantisk och idealistisk. Ofta ser du folk som den du önskar att de ska vara snarare än den de faktiskt är. Du är noggrann i nästan allt du gör.

X Du blir lätt uttråkad, och därför har du behov av konstant stimulering. Du klarar av att ha många bollar i luften samtidigt, och du trivs bäst när du har mycket att göra. Jobbiga tankar skjuter du undan långt bak i huvudet, så att du kan koncentrera dig på att få gjort allt du behöver göra.

Y Du kan vara väldigt krävande. Om du inte får det som du vill, så glömmer du helst bort hela grejen. Helst av allt vill du styra allt - något som sällan fungerar. Du behöver feedback på att allt du gör är bra och korrekt. Du tycker om att ha det kul: du är en öppen person, och du kan ordna bra stämning och roligheter var som helst och när som helst.

Z Du är väldigt romantisk och idealistisk, men dessvärre drar du till dig fel typ av person. Kom ihåg att det inte är ditt jobb att rädda världen, och att du inte heller kan hjälpa dina vänner eller din partner om de inte vill ha hjälp. Du är ärlig och ibland väldigt spontan. Du blir lätt rörd, och du förälskar dig lätt.

Å Du har mängder med energi som du gärna använder på fritidsaktiviteter och tillsammans med dina vänner eller din partner. Du är originell och självsäker, och du drar till dig uppmärksamhet just för att du är så cool och avslappnad.

Ä Du är en social person, och du har många vänner som du tar god hand om och värdesätter högt. Du är rolig, och du retar sällan upp dig - om inte någon av dina närmaste blir orättvist behandlad, det vill säga. Du är en oberoende person som tar livet som det kommer.


Ö Du har ett hårt skal men en mjuk kärna: det är inte så lätt för folk att komma dig nära inpå, men när du verkligen öppnar dig visar du dig vara en både ödmjuk och vänlig person. Du kan lätt försvinna i mängden, men de som känner dig vet att du är en sprudlande person med massor av humor och kreativitet. Du tycker inte särskilt bra om regler och auktoritet.

Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 14:44

Heej!!!

Idag är en rätt seg dag , har inte gjort så mycket.
Har fixat min garderob lite, fotat, kommer kanske bilder sen.

Slog rekord igår , på sidvisningar av bloggen, tack så jätte mycket, ni är bäst..

Av Alanya Måneng - 16 mars 2013 00:44

God morgon ;) <3

Onödigt inlägg, men orka bry sig..

Presentation


Hej!
Jag är en tjej som är 15 år.
Och bor i skåne.
Här på blogg så kommer du att få läsa om mitt liv, lite skvaller om vissa av mina idoler.
Ni kommer även att få lite tips på lite olika saker, som bland annat smink.
Hoppas att ni kommer gilla det n

översätt bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Är du en belieber??
 ja , klart jag är
 nej och jag kommer aldrig att vara en
 nej , men jag gillar hans låtar
 nej , inte längre

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok

blogkeen

Alanyaa

Ovido - Quiz & Flashcards