Direktlänk till inlägg 10 april 2013
Perfekt kombination
- choklad och mintkräm
4 portioner
150 g mörk choklad
4 dl mjölk
1/2 dl kokmar?anpulver
Några droppar pepparmyntsolja
1 1/2 dl vispgrädde
Myntakvistar till garnering
Handla smart: pepparmyntsolja hittar du i hälsokostaffärer.
Serverings tips:
Den himmelskt goda desserten är en perfekt avslutning på en måltid med grillad kyckling , pommes frites och bondbönor.
Variation tips:
Använd apelsin eller mjölkchoklad i stället för mörk choklad och byt ut pepparmyntsoljan mot apelsinlikör eller konjak.
1. Hacka chokladen grovt.
Koka upp mjölken i en panna och vispa ner mar?anpulvret.
Vispa tills krämen tjocknar.
Tillsätt den hackade chokladen och värm på svag värme tills all choklad har smält.
Rör om tills krämen är jämn och väl blandad.
2. Rör ner pepparmyntsoljan i chokladkrämen.
Ta pannan från värmen och låt krämen svalna.
3. Vispa grädden.
Vänd ner grädden i den kalla krämen.
Portionera upp choklad- och mintkrämen i 4 dessertglas och kyl minst 2 timmar tills den är fast.
Garnera med färsk mynta och servera.
Näringsvärde/protion:
Kcal 458
Kj 1916
Kolhydrater 40 g
Protein 6 g
Fett 31 g
Fibrer 0 g
HEEJ!! Ville bara säga till er som fortfarande är inne och läser den är bloggen , att jag är väldigt glad att ni gör det , men som ni säkert märker så använder jag inte den här bloggen. Så det skulle betyda väldigt mycket om ni börja läsa min nu vara...
Vet ni vad jag gjorde för ett år sen?? Då satt jag vid datorn och var inne på den här sidan , bloggplatsen och startade en blogg. Så idag så har jag haft blogg i 1 år. Men som vi vet så har jag bytat till nattstad , men jaghar överfört exakt allting ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 | ||||||||
|